Profil používateľa Bratislavské Noviny:
-
22.05.2010 13:50
Reštaurácia LEGIO:
"V parteri jedného z legionárskych nájomných domov na Americkej ulici, ktoré boli postavené v roku 1928 podľa projektu Dušana Jurkoviča, je už niekoľko rokov Ristorante & Pizzeria LEGIO. S domami legionárov má spoločný len názov - interiér je ladený v štýle amerických Indiánov, kuchyňa má byť talianska.
Ľudia z okolia Legio dobre poznajú, najväčší nával je spravidla v čase obeda, keď tu podávajú denné menu za zvýhodnenú cenu. Chodník pred reštauráciou zaberá letná terasa so stolmi a lavicami z masívneho dreva. Z masívu je aj vývesný štýl a väčšia časť interiéru.
Oproti vchodu je barový pult, vpravo je otvorená kuchyňa s pecou na pizzu. Vchod do reštaurácie je síce bezbariérový, v trochu stiesnenom interiéri, ktorý je celý nefajčiarsky, to však majú hendikepovaní ťažšie. Pri oknách sú stoly a stoličky na drevenom pódiu, ostatné stoly a stoličky sú vysoké, barové. Strmé schody v zadnej časti reštaurácie vedú do podzemia, kde je salónik pre uzavretú spoločnosť. Nad schodmi je obrovské akvárium s okrasnými rybičkami. Na stenách fotografie prominentných návštevníkov reštaurácie a portréty indiánskych náčelníkov.
V ponuke jedál sme objavili predjedlá, polievky, ryby, jedlá z kuracieho, bravčového, hovädzieho mäsa, bezmäsité, rizoto, cestoviny, šaláty, pizzu a dezerty. Legio sme navštívili dvakrát. Ochutnali sme Taliansku paradajkovú s plnenými tortelinami a parmezánom (2,26 €), Slepačí vývar s mäsom a zeleninou (1,49 €), Krémovú brokolicovú polievku so syrovým toastom (2,26 €) a Špenátovo-smotanovú polievku so syrovým toastom a parmezánom (2,26 €). Polievky tu servírujú do keramických misiek, ktoré sú nielenže už poriadne obité, ale navyše dobre udržujú teplotu. Pokiaľ v nich dostanete na stôl horúcu polievku, ako sa to stalo pri našej prvej návšteve, trvá dlhšiu chvíľu, kým sa dá jesť.
Pokiaľ ide o slepačí vývar, bol dosť slabý. V prípade denného menu, keď za 3 eurá ponúkajú polievku aj hlavné jedlo, by to možno bolo znesiteľné. V prípade jedla a la carte za plnú cenu to je neseriózne. Navyše sušená petržlenová vňať plávajúca na hladine nie je najlepšou vizitkou kuchára. Kúpiť v obchode či na trhu čerstvú petržlenovú vňať dnes totiž nie je žiadny problém.
Prečítajte si celé hodnotenie na www.bratislavskenoviny.sk" -
22.05.2010 13:41
Ristorante DI MARE:
"Na Ševčenkovej ulici sme objavili ďalšiu reštauráciu. V susedstve panázijskej reštaurácie, ktorú sme navštívili pred týždňom, je Ristorante DI MARE. Ako sme však zistili neskôr, ide skôr o reštauráciu s talianskou kuchyňou ako o taliansku reštauráciu. Navyše ani tá kuchyňa nie je celkom talianska.
Interiér reštaurácie je veľmi príjemný. Z parkoviska sa vstupuje priamo do nefajčiarskej časti, kde je na stenách čiernobiela fototapeta talianskeho prístavu. Ktorého, to sme sa nedozvedeli. Nevedel to čašník a vraj to nevedia ani majitelia, pretože architekt, ktorý interiér navrhoval, už odcestoval domov. Plávajúca podlaha je tmavohnedá, stoly a kožené stoličky sú čierne. Zo stropu visia vtipné biele a čierne plastové lustre v tvare preveseného obrusu. Stoly sú od seba oddelené drevenými kvetináčmi so sušeným tŕstím.
Vpravo po vstupe je barová časť s koženými kreslami, vzadu je priestranná fajčiarska časť reštaurácie, kde fototapetu na stenách nahradili vzorovanou tapetou. V barovej časti je dlažba s umelým kozubom. Za barom je kuchyňa.
Interiér je skutočne veľmi vydarený, aj keď v nefajčiarskej časti je možno priveľa stolov a ak by boli všetky stoličky obsadené môže mať personál problémy s obsluhou.
V ponuke jedál sú polievky, predjedlá, šaláty, cestoviny, rizoto, zapekané cestoviny, pizza, jedlá z bravčového, z hovädzieho mäsa, z hydiny, jedlá z rýb a darov mora, bezmäsité jedlá a dezerty.
Dali sme si Polievku s palacinkou Zuppa con frittelle (1.80 €), čo je vlastne vývar s pokrájanou palacinkou. Polievka bola prislaná, rovnako ako zeleninová polievka Minestrone alla Milanese (2,10 €). V tej nás trochu prekvapil bobkový list, ktorý dodal polievke zvláštu korenistú chuť. Výnimočná nebola ani cesnaková polievka Crema D’Aglio (2,10 €), ktorá bola hrčkavá. Vo všetkých polievkach plávali kúsky sušenej mrkvy, čo je znakom, že kuchár si pomáha polievkovým korením. Cesnakovú ponúkajú aj v chrumkavom bosniaku za príplatok 1,80 €.
Z cestovín sme si dali Penne Amatricana s paradajkovou omáčkou, slaninou, cibuľou a feferónkami (1,20 + 3,10 €). Prekvapilo nás, že cestoviny a omáčky účtujú samostatne. Cestoviny boli al dente.
Prečítajte si celé hodnotenie na www.bratislavskenoviny.sk" -
22.05.2010 13:29
Pan Asian Restaurant FOU ZOO:
"V novostavbe medzi Ševčenkovou ulicou a Panónskou cestou otvorili pred mesiacom novú reštauráciu - Pan Asian Restaurant FOU ZOO. V starej japončine to znamená Miesto, kde vzniká vietor. A podľa všetkého Fou Zoo narobí v bratislavskej gastronómii poriadny vietor. Minimálne medzi reštauráciami, ktoré ponúkajú japonskú či ázijskú kuchyňu.
Fou Zoo sa nachádza vo frekventovanej časti Petržalky. Pred reštauráciou je parkovisko, z druhej strany budovy je hromadná garáž. Pri vstupe zaujmú originálne mosadzné dvere so symbolom reštaurácie, ktorým je spleť koreňov stromu. Po vstupe sa návštevník dostáva do iného sveta. Čierna podlaha z liateho betónu, biely perforovaný strop, po obvode drevené dosky v tvare listov, uprostred mohutný barový pult pripomínajúci skalu. Veľmi originálne a inšpiratívne. Niečo podobné sme v Bratislave už dávno nevideli.
Interiér je členený na tri časti, celá reštaurácia je nefajčiarska a aj vo dne tu je diskrétne prítmie. Originálne sú stoly s kamennou doskou a drevenými nohami, aj drevené stoličky. Interiér nás nadchol. Išlo nepochybne o veľkú investíciu, výsledok však stojí naozaj za to.
Koncept Fou Zoo je v Bratislave jedinečný rovnako, ako je aj jeho kuchyňa. Autorom menu konceptu je šéfkuchár viacerých londýnskych reštaurácií s ázijskou kuchyňou. Má ísť o rafinovanú kombináciu toho najlepšieho, čo dáva more aj pevnina, o dokonalý súlad ázijskej a európskej gastronómie.
Na úvod nás privítal čašník, ktorý sa nám predstavil a ponúkol nám pohár domáceho studeného čaju s ovocím. Pri prvej návšteve zákazníkom predstaví koncept Fou Zoo. V ponuke sú polievky, predjedlá, šaláty, tempury, sushi rolky, sashimi, nigiri, hlavné jedlá a dezerty. Ochutnali sme viaceré z nich.
Z polievok to boli Pikantná thajská Tom kar s kokosovým nádychom servírovaná s morskými plodmi (7,60 €), Polievka Edamame pripravovaná z japonských sójových bôbov (5,80 €) a Tradičná japonská zelená miso podávaná s domácou nakladanou cukinou a opraženou kockou z morského vlka (4,20 €). Všetky boli vynikajúce. Rovnako chutná bola aj Polievka Ramen s kúskami ryby (losos, kreveta, kalamár), s japonskou reďkovkou daikon, hubami shitake, mrkvou a udon rezancami (11,80 €), ktorú tu ponúkajú ako hlavné jedlo, pretože ide podstatne väčšie porciu. Výborné boli nielen chuťovo, ale aj vizuálne. Polievky boli servírované v keramických miskách s drevenými lyžicami.
Prečítajte si celé hodnotenie na www.bratislavskenoviny.sk" (všetky hodnotenia používateľa)
AKTUÁLNY STAV NA ZAROHOM.SK
12222 používateľov vyjadrilo 1239 názorov.
Najčastejšie hľadané výrazy našich
používateľov: (viac výrazov)
Naša ponuka pre Váš biznis:
Pridajte svoju firmu do našej databázy, alebo ak Vás už poznáme, staňte sa naším partnerom s ďalšími výhodami!