Restaurant BOLIME
Poznáš dobré podniky a firmy vo svojom okolí? Pridaj sa do komunity miestnych EXPERTOV!
Máte osobnú skúsenosť s firmou Restaurant BOLIME?
Napíšte nám o nej aj Vy niečo viac.
Bratislavské Noviny
51 príspevkov
Petržalské Bolime príjemne prekvapilo pridané 22.05.2010 12:58:
Na rohu Námestia hraničiarov a Furdekovej ulice vyrástol výškový obytný dom a v jeho parteri otvorili dve reštaurácie. Navštívili sme tú zastrčenejšiu, ktorá sa nachádza v zadnej časti objektu. Volá sa Restaurant BOLIME a boli sme zvedaví, ako chutí domáca kuchyňa, ktorou sa chvália.
Reštaurácia sa nachádza v novostavbe, kde sa automaticky očakáva bezbariérový vstup. Taký tu síce majú, bariérou však sú autá, ktoré parkujú aj na chodníku vedúcemu k reštaurácii. Z vonku nie je Bolime výraznejšie označené, nápis na plátených markízach je najmä v daždivých dňoch prehliadnuteľný. Obišli sme teda dom, no napokon sme trafili.
Interiér je originálny a môže byť príkladom novým reštauráciám v novostavbách, ktoré sú neosobné a zariadené bez fantázie. Tmavohnedá dlažba, oranžové steny, drevený strop a originálne osvetlenie z penovej izolácie potrubia dotvára klubovú atmosféru Bolime. Pri vchode je reštauračná časť, kde sú drevené stoly a obrovské drevené stoličky s koženým poťahom pripomínajúce skôr kreslá v rytierskej sále hradu. Pre tých, ktorým by sa tu sedelo nepohodlne, sú určené klubové kreslá pozdĺž baru. V zadnej časti je miestnosť pripomínajúca skôr knižnicu či čitáreň, kde medzi desiatkami kníh môže byť príjemné posedenie pri káve, čaji či miešanom nápoji.
V jedálnom lístku je slušná ponuka domácich raňajok. Predjedlá sme vynechali a tak sme začali polievkami. Ochutnali sme dve - Kuraciu polievku s mäsom, domácimi vaječnými rezancami a koreňovou zelenou (2,50 €) a Paradajkovú s laté penou a parmezánovým lupienkom (3,50 €). Obe boli domáce, akurát kuracia bola prislaná a paradajkovú nám doniesli horúcu. V dobrej reštaurácii by mali dbať na teplotu pokrmu, aby ho zákazník mohol hneď konzumovať. Pokiaľ ide o soľ, aj tu platí, že menej je viac. Pri paradajkovej sme ocenili originálny spôsob servírovania syra - formou zapečených parmezánových lupienkov. Doteraz sme sa nestretli ani s tým, aby ju servírovali so speneným mliekom.
Prečítajte si celé hodnotenie na www.bratislavskenoviny.sk
Na rohu Námestia hraničiarov a Furdekovej ulice vyrástol výškový obytný dom a v jeho parteri otvorili dve reštaurácie. Navštívili sme tú zastrčenejšiu, ktorá sa nachádza v zadnej časti objektu. Volá sa Restaurant BOLIME a boli sme zvedaví, ako chutí domáca kuchyňa, ktorou sa chvália.
Reštaurácia sa nachádza v novostavbe, kde sa automaticky očakáva bezbariérový vstup. Taký tu síce majú, bariérou však sú autá, ktoré parkujú aj na chodníku vedúcemu k reštaurácii. Z vonku nie je Bolime výraznejšie označené, nápis na plátených markízach je najmä v daždivých dňoch prehliadnuteľný. Obišli sme teda dom, no napokon sme trafili.
Interiér je originálny a môže byť príkladom novým reštauráciám v novostavbách, ktoré sú neosobné a zariadené bez fantázie. Tmavohnedá dlažba, oranžové steny, drevený strop a originálne osvetlenie z penovej izolácie potrubia dotvára klubovú atmosféru Bolime. Pri vchode je reštauračná časť, kde sú drevené stoly a obrovské drevené stoličky s koženým poťahom pripomínajúce skôr kreslá v rytierskej sále hradu. Pre tých, ktorým by sa tu sedelo nepohodlne, sú určené klubové kreslá pozdĺž baru. V zadnej časti je miestnosť pripomínajúca skôr knižnicu či čitáreň, kde medzi desiatkami kníh môže byť príjemné posedenie pri káve, čaji či miešanom nápoji.
V jedálnom lístku je slušná ponuka domácich raňajok. Predjedlá sme vynechali a tak sme začali polievkami. Ochutnali sme dve - Kuraciu polievku s mäsom, domácimi vaječnými rezancami a koreňovou zelenou (2,50 €) a Paradajkovú s laté penou a parmezánovým lupienkom (3,50 €). Obe boli domáce, akurát kuracia bola prislaná a paradajkovú nám doniesli horúcu. V dobrej reštaurácii by mali dbať na teplotu pokrmu, aby ho zákazník mohol hneď konzumovať. Pokiaľ ide o soľ, aj tu platí, že menej je viac. Pri paradajkovej sme ocenili originálny spôsob servírovania syra - formou zapečených parmezánových lupienkov. Doteraz sme sa nestretli ani s tým, aby ju servírovali so speneným mliekom.
Prečítajte si celé hodnotenie na www.bratislavskenoviny.sk
Máte k tomu aj Vy čo povedať?
Aj Váš názor pomôže našim používateľom.
Najprv sa zaregistrujem.
..alebo sa s nami spojte cez Facebook: (Ako to funguje?)
Pridajte obrázok firmy Restaurant BOLIME.
Odporúčame veľkosť 145x110 pixelov.
> Obľúbené za rohom sú aj:
- Albero Restaurant & Café, Bosákova 5 [1]
- ROBINSON CAFÉ, Einsteinova 18 [2]
- Rančík, Starohájska 35 [3]
> Kľúčové slová pre Restaurant BOLIME:
kuchyna vegetarianska restauracia> Súvisiace kategórie:
Reštaurácie - slovenská a česká kuchyňaReštaurácie - vegetariánska kuchyňa