SCHOPPA Restaurant
Poznáš dobré podniky a firmy vo svojom okolí? Pridaj sa do komunity miestnych EXPERTOV!
Máte osobnú skúsenosť s firmou SCHOPPA Restaurant?
Napíšte nám o nej aj Vy niečo viac.
Bratislavské Noviny
51 príspevkov
Schoppa má tradičnú kuchyňu v lese pridané 22.05.2010 13:10:
Keď sme pred rokom na Kolibe navštívili reštauráciu Villa, konštatovali sme, že „na toto miesto a do tohto prostredia by sa určite viac hodil hostinec s domácou kuchyňou, ako nóbl reštaurácia, ktorá vlastne ani tak veľmi nóbl nie je“. Prešiel rok a naše želanie sa stalo skutočnosťou.
Villu nahradil SCHOPPA Restaurant, ktorej ponuka plne korešponduje s polohou aj rustikálnym exteriérom objektu. Ponúka špeciality tradičnej slovenskej, českej, rakúskej, ale aj talianskej kuchyne. Opakovaná návšteva nás utvrdila v tom, že Schoppa trafila do čierneho.
V interiéri sme zaregistrovali isté zmeny, moderný a trochu nóbl interiér nahradili drevené stoly so stoličkami z masívu. Pri niektorých stoloch zostali stoličky s koženým čalúnením, na ktoré natiahli plátenné návleky. Tie sa však pri posúvaní nepohodlne šmýkajú. Interiér doplnili viaceré doplnky slovenského folklóru, ako sú kolovrátok či drevené vidly. Na prízemí je nefajčiarska reštaurácia, na poschodí kaviarenská časť pre fajčiarov. Tí však radšej sedia na terase na štýlových masívnych laviciach a za drevenými stolmi. Interiér reštaurácie plne korešponduje s exteriérom a okolitým lesom, preto sme boli zvedaví, či to platí aj o kuchyni.
Predjedlá síce ponúkajú prevažne talianske, ale majú aj Tatarák - najemno škriabanú hovädziu sviečkovú s čili, cibuľkou, vajíčkom a horčicou (9,50 €). Ochutnali sme Bruschetu - v tomto prípade ciabattu posypanú nadrobno nakrájanými paradajkami, rukolou a bazalkou (3,80 €).
Veľmi nám chutili polievky - Slepačia s mäsom, mrkvou a domácimi rezancami (2,10 €), Chalupárska kapustnica s údeným mäsom, klobásou a dubákmi (2,60 €) aj Paradajková na toskánsky spôsob s parmezánovými hoblinami (2,20 €). Všetky tri boli vynikajúce. V hustej kapustnici bolo údené, klobáska aj dubáky, navyše nebola príliš pikantná ani presolená, ako býva v niektorých reštauráciách zvykom. Hustá bola aj paradajková, v ktorej nechýbali kúsky paradajok a cibuľky. Slepačia bola naozaj domáca - bez glutamanu a iných umelých ochucovadiel.
Prečítajte si celé hodnotenie na www.bratislavskenoviny.sk
Keď sme pred rokom na Kolibe navštívili reštauráciu Villa, konštatovali sme, že „na toto miesto a do tohto prostredia by sa určite viac hodil hostinec s domácou kuchyňou, ako nóbl reštaurácia, ktorá vlastne ani tak veľmi nóbl nie je“. Prešiel rok a naše želanie sa stalo skutočnosťou.
Villu nahradil SCHOPPA Restaurant, ktorej ponuka plne korešponduje s polohou aj rustikálnym exteriérom objektu. Ponúka špeciality tradičnej slovenskej, českej, rakúskej, ale aj talianskej kuchyne. Opakovaná návšteva nás utvrdila v tom, že Schoppa trafila do čierneho.
V interiéri sme zaregistrovali isté zmeny, moderný a trochu nóbl interiér nahradili drevené stoly so stoličkami z masívu. Pri niektorých stoloch zostali stoličky s koženým čalúnením, na ktoré natiahli plátenné návleky. Tie sa však pri posúvaní nepohodlne šmýkajú. Interiér doplnili viaceré doplnky slovenského folklóru, ako sú kolovrátok či drevené vidly. Na prízemí je nefajčiarska reštaurácia, na poschodí kaviarenská časť pre fajčiarov. Tí však radšej sedia na terase na štýlových masívnych laviciach a za drevenými stolmi. Interiér reštaurácie plne korešponduje s exteriérom a okolitým lesom, preto sme boli zvedaví, či to platí aj o kuchyni.
Predjedlá síce ponúkajú prevažne talianske, ale majú aj Tatarák - najemno škriabanú hovädziu sviečkovú s čili, cibuľkou, vajíčkom a horčicou (9,50 €). Ochutnali sme Bruschetu - v tomto prípade ciabattu posypanú nadrobno nakrájanými paradajkami, rukolou a bazalkou (3,80 €).
Veľmi nám chutili polievky - Slepačia s mäsom, mrkvou a domácimi rezancami (2,10 €), Chalupárska kapustnica s údeným mäsom, klobásou a dubákmi (2,60 €) aj Paradajková na toskánsky spôsob s parmezánovými hoblinami (2,20 €). Všetky tri boli vynikajúce. V hustej kapustnici bolo údené, klobáska aj dubáky, navyše nebola príliš pikantná ani presolená, ako býva v niektorých reštauráciách zvykom. Hustá bola aj paradajková, v ktorej nechýbali kúsky paradajok a cibuľky. Slepačia bola naozaj domáca - bez glutamanu a iných umelých ochucovadiel.
Prečítajte si celé hodnotenie na www.bratislavskenoviny.sk
Máte k tomu aj Vy čo povedať?
Aj Váš názor pomôže našim používateľom.
Najprv sa zaregistrujem.
..alebo sa s nami spojte cez Facebook: (Ako to funguje?)
> Obľúbené za rohom sú aj:
- Pasta & Schnitzel - Kramáre, Stromová 8 [1]
- Pizzeria Romantica, Gaštanova 6 [2]
- U Sokola, Sokolská 1/b [3]
> Kľúčové slová pre SCHOPPA Restaurant:
pizzeria pizza talianska kuchyna restauracia> Súvisiace kategórie:
Reštaurácie - talianska kuchyňa, pizzérieReštaurácie - slovenská a česká kuchyňa