Genius Loci Andrea
Poznáš dobré podniky a firmy vo svojom okolí? Pridaj sa do komunity miestnych EXPERTOV!
Máte osobnú skúsenosť s firmou Genius Loci Andrea?
Napíšte nám o nej aj Vy niečo viac.
Bratislavské Noviny
51 príspevkov
Z Genius loci Andrea ducha vyhnali pridané 30.03.2010 19:49:
Genius loci je duch miesta, niečo, čo vystihuje miestnu atmosféru, nálady ľudí, miestny kolorit. Na Trenčianskej ulici oproti bytovému komplexu Rozadol sídli reštaurácia, ktorá sa označuje takýmto názvom. A pridáva k nemu krátky dovetok - GENIUS LOCI ANDREA.
Prečo Andrea, nevedno, možno má meno v názve vystihovať nálady majiteľky, prevádzkarky, alebo len akejsi nekonkrétnej nositeľky tohto mena. Nech je tak, či onak, táto osoba musí byť skvelou krotiteľkou duchov, pretože duch reštaurácie Genius loci Andrea sa tu nezdržiaval. Museli ho vyhnať pekne ďaleko a je otázne, či sa sem vôbec niekedy nejaký duch vráti.
Cítiť to aj na zariadení malej miestnosti, ktoré pôsobí neudržiavaným dojmom. Tento pocit nezlepšujú ani krikľavo oranžové steny. Nábytok aj barový pult v strede miestnosti je vyrobený z tmavého dreva a kontrastuje so žiarivými stenami, rovnako ako sedačky pri niekoľkých stoloch, čalúnené oranžovo-čiernou látkou. Počas letných dní sa hostia radšej usádzajú na veľkej terase. Okrem slnečníkov sú na nej veľkoryso dimenzované stoly a široké stoličky s vysokými operadlami. Summa summarum, duch z interiéru tiež kamsi ubzikol.
Reštaurácia však napriek tomu bezduchá nie je. Napodiv sem chodí dosť ľudí z okolia na denné menu. V cenových kategóriách od 3,20 € do 3,80 € v Genius loci Andrea ponúkajú tri druhy. S jednou polievkou sú kombinované mäsité jedlá, cestoviny alebo šaláty. V čase našej návštevy si väčšina ľudí dávala Mexický guláš s knedľou.
My sme však boli zvedaví, či sa majiteľovi podarilo udržať ducha aspoň v kuchyni. Nepodarilo. Dokonca sme mali podozrenie, že aj kuchár, resp. človek zodpovedný za nákup surovín, musel byť v ten deň bezduchý. Na jedálnom lístku sú všakovaké jedlá - z bravčového, hovädzieho, hydiny, rýb, z teľacieho. No jedno je, čo sa píše na jedálnom lístku a druhé, čo naozaj majú. Tak sme sa pri objednávaní dozvedeli, že nemajú teľacie, zo šiestich polievok je len jedna, z dezertov len fabrikovaná marlenka...
Keďže sme pohrdli denným menu a rozhodli sme sa vyskúšať niečo z jedálneho lístka, boli sme odkázaní na overovanie každého pokrmu. Komunikáciu medzi nami a kuchárom sprostredkovával personál, ktorý z faktu, že kuchyňa nemá z čoho variť, tiež nebol nadšený. Po viacerých neúspešných pokusoch sme sa dopracovali k objednávke.
Prečítajte si celé hodnotenie na www.bratislavskenoviny.sk
Genius loci je duch miesta, niečo, čo vystihuje miestnu atmosféru, nálady ľudí, miestny kolorit. Na Trenčianskej ulici oproti bytovému komplexu Rozadol sídli reštaurácia, ktorá sa označuje takýmto názvom. A pridáva k nemu krátky dovetok - GENIUS LOCI ANDREA.
Prečo Andrea, nevedno, možno má meno v názve vystihovať nálady majiteľky, prevádzkarky, alebo len akejsi nekonkrétnej nositeľky tohto mena. Nech je tak, či onak, táto osoba musí byť skvelou krotiteľkou duchov, pretože duch reštaurácie Genius loci Andrea sa tu nezdržiaval. Museli ho vyhnať pekne ďaleko a je otázne, či sa sem vôbec niekedy nejaký duch vráti.
Cítiť to aj na zariadení malej miestnosti, ktoré pôsobí neudržiavaným dojmom. Tento pocit nezlepšujú ani krikľavo oranžové steny. Nábytok aj barový pult v strede miestnosti je vyrobený z tmavého dreva a kontrastuje so žiarivými stenami, rovnako ako sedačky pri niekoľkých stoloch, čalúnené oranžovo-čiernou látkou. Počas letných dní sa hostia radšej usádzajú na veľkej terase. Okrem slnečníkov sú na nej veľkoryso dimenzované stoly a široké stoličky s vysokými operadlami. Summa summarum, duch z interiéru tiež kamsi ubzikol.
Reštaurácia však napriek tomu bezduchá nie je. Napodiv sem chodí dosť ľudí z okolia na denné menu. V cenových kategóriách od 3,20 € do 3,80 € v Genius loci Andrea ponúkajú tri druhy. S jednou polievkou sú kombinované mäsité jedlá, cestoviny alebo šaláty. V čase našej návštevy si väčšina ľudí dávala Mexický guláš s knedľou.
My sme však boli zvedaví, či sa majiteľovi podarilo udržať ducha aspoň v kuchyni. Nepodarilo. Dokonca sme mali podozrenie, že aj kuchár, resp. človek zodpovedný za nákup surovín, musel byť v ten deň bezduchý. Na jedálnom lístku sú všakovaké jedlá - z bravčového, hovädzieho, hydiny, rýb, z teľacieho. No jedno je, čo sa píše na jedálnom lístku a druhé, čo naozaj majú. Tak sme sa pri objednávaní dozvedeli, že nemajú teľacie, zo šiestich polievok je len jedna, z dezertov len fabrikovaná marlenka...
Keďže sme pohrdli denným menu a rozhodli sme sa vyskúšať niečo z jedálneho lístka, boli sme odkázaní na overovanie každého pokrmu. Komunikáciu medzi nami a kuchárom sprostredkovával personál, ktorý z faktu, že kuchyňa nemá z čoho variť, tiež nebol nadšený. Po viacerých neúspešných pokusoch sme sa dopracovali k objednávke.
Prečítajte si celé hodnotenie na www.bratislavskenoviny.sk
Máte k tomu aj Vy čo povedať?
Aj Váš názor pomôže našim používateľom.
Najprv sa zaregistrujem.
..alebo sa s nami spojte cez Facebook: (Ako to funguje?)
Pridajte obrázok firmy Genius Loci Andrea.
Odporúčame veľkosť 145x110 pixelov.
> Obľúbené za rohom sú aj:
- Restaurant Verona, Ružová dolina 21 [1]
- Cafe Restaurant RUŽA, Ružová dolina 8 [2]
- Lloyd, Mliekarenská 15 [3]